Inspiratie

Vijf stappen om je persoonlijke stijl te (her)ontdekken

Kijkt u wel eens oude foto’s terug en denkt u dan: die kleding van toen kan echt niet meer? Kledingstijlen veranderen nog wel eens en daarom kan het lastig zijn om kleding te vinden die echt bij u past en waar u jarenlang plezier van zult hebben. Daarom heeft Signora Damesmode een vijftal tips zodat u altijd tevreden kunt zijn met uw outfit.

Stap 1: ken uw unieke uiterlijke kenmerken
Ga eens voor de spiegel staan en denk aan de dingen die u leuk vindt aan uzelf. Door te weten welke dingen u mooi vindt aan uzelf, kun u zich daarop gaan focussen. Elk lichaam heeft iets speciaals! De perfecte garderobe begint bij het bepalen van uw eigen pluspunten.

Stap 2: maak het visueel
Loop een winkel naar binnen of kijk eerst eens online. Zoek naar kleding die u mooi vindt en waar u blij van wordt. Onthoud dat niets te gek is! Het gaat er immers om dat u uw eigen stijl gaat vinden. U kunt ook inspiratie zoeken bij anderen. Door andere mensen als inspiratiebron te nemen krijgt u vanzelf goede ideeën voor uw eigen kledingkast.

Stap 3: kijk naar wat u al heeft
Het is zonde om kledingstukken die u nu in uw kast heeft liggen zomaar weg te gooien. In plaats van kleding weg te gooien is het beter om te kijken wat u nog kunt en wilt dragen. Zo blijven er vanzelf setjes over die u nog steeds mooi vindt. Deze kledingstukken passen echt bij u en zijn daardoor een goede afspiegeling van uw persoonlijke kledingstijl!

Stap 4: durf te experimenteren
Oordeel niet te snel. Ziet u wel eens een jas of een trui hangen waarvan u denkt dat u dat nooit zult dragen? Pak de jas of trui dan toch eens van het rek en probeer het eens te passen. Misschien vindt u het wel mooi staan! Door te experimenteren met items buiten uw comfortzone kunt u tot hele leuke ideeën komen.

Stap 5: neem de tijd
Oefening baart kunst. Het is cliché maar het is vaak toch echt zo. Het vinden van een eigen kledingstijl kost af en toe wat meer tijd. Gun uzelf die tijd dan ook. Bedenk een dag van tevoren bijvoorbeeld wat u de volgende dag aan wilt trekken. Dit brengt meer rust bij uzelf en geeft u de tijd om uitgebreid kleding te kunnen mixen en matchen.

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

9.30 - 18.00 uur

Woensdag

9.30 - 18.00 uur

Donderdag

9.30 - 18.00 uur

Vrijdag

9.30 - 18.00 uur

Zaterdag

9.30 - 18.00 uur

Zondag

Gesloten